10 Mart 2008 Pazartesi

Mahremiyeti Olmayanın Hiçbir Şeyi Yoktur...

Modernizm ve liberal akımlar kapitalizmi meşrulaştırma amacına matuftur.

En iyi modernist en çok tüketendir.
En iyi insan en çok tüketen insandır.

Modern kapitalizm bütün araçları amaç olarak algılar ve zihinlerde semboller üzerinden algılar oluşturur.

Gizli reklâmlar yoluyla şekiller üzerinden bilinçaltı yolla tüketimi özellikle çocuklar için kamçılarken, büyükler içinde tüketim günleri ihdas eder.

Kimi zaman öğretmenleri, kimi zaman anneleri, kimi zamanda sevgilileri bu uğurda küçük metalar hale getirmekten utanmaz.

Aşağılık kompleksiyle ve hep batılı argümanlarla yetiştirilen bilinçsiz toplumlarda bu tür akımlar, ötekine benzeme dürtüsüyle çok talep görür.

Aslında kavramların içini boşaltma amacına matuf olan bu günler ülkemizde geniş bir kitle üzerinde özellikle gençler üzerinde etkili olmaktadır.

Kendisini ifade ederken, kendisine özgü argümanlar geliştiremeyen ve ötekine benzeyip tektip olmayı tercih eden yeni nesiller bu tuzağın kadrolu personelleridir.

Kapitalizme karşı kendimizi muhafaza etmezsek ve kendimizi tanımlarken bize ait argümanları geliştiremezsek bizden sonraki nesillere ihanet etmiş olacağız.

Sevgi ve sevgili kavramlarının bu kadar kullanılıyor olması sevme kavramının ne kadar sıradanlaştığına işarettir. Çünkü sevgi mahremdir, sevgili mahremdir.

Kapitalizmden hazzetmeyen ve gerçekten seven sevgililer gününden uzak durur.
Mahremiyeti olmayanın hiçbir şeyi yoktur.


Üstün Bol

Hiç yorum yok:

tagore