26 Temmuz 2009 Pazar

YÖKTEN İYİ HABER




Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 1999 yılında aldığı kararla, İmam Hatip Liselilerin önünü kesebilmek için bütün meslek liselilerin öğrenim haklarını çalmış ve engellemişti.

Yirmi sekiz şubat sürecinin öğretim üyesi kılıklı YÖK üyesi taşeronları tarafından alınan bu karar bugüne değin yüz binlerce meslek liselinin hayatını değiştirmiş, zorlaştırmış ve karartmıştır.

İdeolojik sapıklıktan başka sermayesi bulunmayan bu YÖK üyelerinin büyük çoğunluğu şu anda Silivri dolaylarında ikamet etmektedir.
Bugün ise YÖK aldığı kararla 10 yıl süren barbarca dönemi sonlandırmış ve önümüzdeki yıldan itibaren özelde İmam Hatip Liseleri'ni bitiren öğrencilere ve genelde tüm meslek liselilere ÖSS'de katsayı uygulaması yapılmayacağını açıklamıştır.
Gecikmeli dahi olsa YÖK’ün bu kararı, Türkiye’nin normalleşmesi ve ideolojik sapkınlığın üniversitelerden tasfiyesi adına umut vericidir.
Ancak; YÖK kararları Danıştay denetimine tabidir ve YÖK’ün aldığı bu kararı idari yargıya götürebilecek, ilke yoksunu, yarasa kılıklı “habis ur”lar halen bulunmaktadır.
Her şeye rağmen YÖK’ün bu kararının bir başlangıç olmasını dileyerek kararda imzası bulunan bütün YÖK üyelerine teşekkür ediyoruz. Ve fakat anayasal bir hak olan öğretim özgürlüğünün önündeki diğer bütün engellerin de geciktirilmeden kaldırılmasını istiyoruz.
Kılık kıyafet tercihleri nedeniyle üniversite sınavlarına giremeyen, sınava bir şekilde girse bile üniversitelerde başörtüleriyle öğrenim göremeyen kız öğrencilere yönelik hiçbir yasal dayanağı bulunmayan keyfi uygulamaların sonlandırılmasını istiyoruz.
Laikliğin devletin bütün dinlere eşit mesafede olması şeklinde algılandığı bütün normal ülkelerde olduğu gibi, Kur’an öğrenimine 12 yaş sınırı getiren ve diğer benzer yirmi sekiz şubat darbe sürecinin bütün ürünlerinin rafa kaldırılmasını istiyoruz.
Siyasi iktidara düşen, bu tür habis ur’ların geçmişte kamuya yönelik yaptıkları bütün düzenlemeleri gözden geçirerek insan hakları temelinde düzeltici kararlara gitmesidir.
Bu işlemin karşılığını sandık başında yurttaşlar oy olarak verecektir.

Üstün BOL

Hiç yorum yok:

tagore